Leotina zahrada - Rivers, Francine, 1947- (Ikar : Euromedia Group, 2002)
Psychologický román pro ženy vypráví o tragickém omylu v životě staré ženy, která na sklonku života vzpomíná na svůj nelehký úděl. Čtyřiaosmdesátiletá hrdinka žije opuštěná, odkázaná na pomoc sociální péče a těžce nese zkázu zahrady, která byla celý život její jedinou radostí a útočištěm a o kterou se už nedokáže starat. Vlastní úspěšné děti o ni neprojevují zájem, přestože ona stále doufá, že se situace změní. Nečekaná návštěva vnučky, která po odchodu z domova touží babičku poznat, prozáří hrdinčin život a je pro ni příslibem, že se dočká i smíření s vlastními dětmi. Vzájemné vztahy v rodině jsou však těžce narušeny mnohaletým mlčením a mladá citlivá dívka musí vynaložit nesmírné úsilí, aby přiměla svou matku podívat se na minulost jinýma očima.