Kajsa Nebojsa - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Albatros Media, 2006)
Deset povídek, v nichž se děti seznámí s novými kamarády. S nebojácnou Kajsou, která se o Vánocích sama postará o nemocnou babičku a připraví skvělý Štědrý večer, s malým Kallem, který zkrotí zdivočelého býka, se Samuelem Augustem, jenž si vtipně vydělá peníze pro vysněný chov králíčků, s věčnými soupeři Stigem a Albínem, s Pellem utíkajícím z domova a s mnoha dalšími dětmi ze švédského venkova.