Myslete na nesmysly - Dietrich Dvorská, Marta, 1964- (Albatros, 2007)
Limeriky - dnes velmi oblíbený literární útvar, jenž zpopularizoval ve světě E. Lear. Tématem všech pětiverší souboru je Praha: od Bohnic po Žižkov. Ať už jde o starého pána, jednu slečnu, starou dámu, dědečka nebo chlapečka. Všichni jsou umístěni do konkrétní pražské čtvrti a vzbuzují svým absurdním chováním úsměv.