Honba za obřím červem a jiná dobrodružství - Horký, Petr, 1973- (Klub mladých čtenářů (Albatros), 2007)
Další kniha dvou českých cestovatelů a dokumentaristů obsahuje 16 cestopisných reportáží z různých koutů světa. Putování začínáme v Mongolsku v poušti Gobi pátráním po tajemném smrtonosném červu olgoji chorchoji. Autoři záměrně vyhledávají místa a situace, slibující vzrušení a stoupající hladinu adrenalinu...