Zpěv draků - Čermáková, Michaela, 1952- (Jan Vašut, 2007)
Hrdinou knihy je třináctiletý Darion, tajemstvím obklopený chlapec se znepokojivě žlutýma očima. Kde žil do chvíle, kdy se objevil na Drumelově farmě? Kdo byli jeho rodiče? A proč si z prvních šesti let svého života nic nepamatuje? Dariona pronásledují podivné sny, navíc zjistí, že rozumí řeči draků. Brzy pochopí, že nechce trávit další roky života jako pasáček koz. Co ho čeká v královském městě Drakohyru?