Něžná tygřice - Emingerová, Dana, 1961- (Mladá fronta, 2009)
Sbírka vtipných fejetonů a povídek, už třetí knížka autorky. První část nazvaná Trošku mrtvej pavouk vypráví o rodinném soužití s třemi malými chytrými synky, při jejichž výchově musí rodič někdy pořádně zapnout mozkové závity. Druhá část, Mys dobré naděje, obsahuje humorně láskyplné vzpomínky na dětství, prožité v šedesátých letech na malém českém městě. Autorka nezapře dlouholetou novinářskou praxi, má svěží styl, dokáže se vyjadřovat přesně a výstižně.