Tajuplný hrad : okýnka jsou k otevření, ukrývají překvapení - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (Junior, 2006)
Obrázkové leporelo seznámí malé čtenáře se životem na středověkém hradě. Hradem děti provede Tomík, který tu hledá ztracené korále, protože bez nich by se jeho sestra Markéta nemohla vdávat. Na oplátku mu děti mohou pomoci při řešení úkolů a hádanek.