Ofenziva maršála Šapošnikova : pravdivý pohled na sovětsko-německé boje v zimní kampani 1941/42 - Isajev, Aleksej Michajlovič, 1908-1971 (Literatura faktu, 2009)
Podrobný pohled na operace Rudé armády v zimní kampani 1941/1942 na sovětsko-německé frontě a odvetné tahy německého velení, zaměřené na likvidaci průlomu tří skupin armád do obrany. Řetěz odvážných operací s rozhodujícími cíli na celé frontě od Ladožského jezera po Černé moře připravil, naplánoval a koordinoval "střípek říše" - absolvent ještě carské Akademie Generálního štábu maršál Boris Michajlovič Šapošnikov.