Odvolání - Grisham, John, 1955- (Euromedia Group - Knižní klub, 2009)
Po několik měsíců trvajícím procesu vynese porota provinčního soudu v okrese Mississippi šokující rozsudek v neprospěch obří chemické společnosti obviněné z nelegálního vypouštění toxického odpadu z továrny v Bowmore do okolní půdy, jež mělo za následek kontaminaci vody a desítky rakovinných onemocnění a úmrtí obyvatel nedalekého městečka. Společnost podá odvolání a o rozsudku má hlasovat devítka soudců Nejvyššího soudu státu Mississippi. Aby zabránil zopakování výsledku a vyplacení trestní náhrady ve výši několika desítek milionů dolarů, rozhodne se majitel společnosti, miliardář Carl Trudeau, obsadit jednu ze soudcovských stolic svým člověkem. Najme si nenápadnou firmu, která vybere mladého a nic netušícího adepta Rona Fiska a poskytne mu veškeré zázemí, aby z něj vytvořila vhodného a především poddajného kandidáta na toto volené místo. Další z próz Johna Grishama, v níž tento mistr příběhů z právnického prostředí úspěšně zpochybňuje spravedlnost a nestrannost amerického justičního systému, dává tentokrát nahlédnout do zákulisí jeho volebních praktik, cynické mašinerie ovládané všemocnými penězi a chytře manipulující důvěřivými občany, proti níž se pokusí postavit civilní advokáti, hájící paradoxně zájmy právě těchto obyčejných lidí.