Lotta z Rošťácké uličky - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Albatros Media, 2009)
Malá Lotta bydlí s rodiči a dvěma sourozenci v hezkém žlutém domě v uličce, která se správně jmenuje Pošťácká. Možná že kdysi v téhle ulici pošťáci žili, prohlásil jednou Lottin tatínek, ale protože tu teď již dlouho řádí jenom rošťáci, překřtil ji na Rošťáckou. A opravdu, všechny tři děti Nymanových jsou velmi podnikavé, s báječnými plány a nápady, z nichž nejoriginálnější a nejúžasnější má vždycky ta nejmladší - Lotta.