Pán stínů : příběhy Darrena Shana. - Shan, Darren, 1972- (Příběhy Darrena Shana, 2009)
V předposledním dílu ságy se Darren Shan vrátí do rodného města. Jeho rodiče se odsud odstěhovali, žije tu jen jeho nyní už dospělá sestra se svým synem, a tudíž Darrenovým synovcem! Krátký klid se ukáže být jen klidem před děsivou bouří: Darrena, kterého už nějakou dobu trápí děsivé sny o posledním střetnutí s Pánem vampýrů, čeká strašlivý a zoufalý boj, spousta ztrát a bolesti. A taky jedno hrůzné odhalení: poslední souboj má být jen soubojem o to, kdo se stane zkázou světa. Buď Darren podlehne a Pánem stínů se stane Steve Leopard, anebo zvítězí, a pak se strašlivou zhoubou stane on sám!