Rubínová pouta - Swann, Carolyne (Baronetka, 2009)
Uběhlo téměř devatenáct let a Amandine, jejíž osud čtenář sledoval v románě Rubínové vábení, se mezitím po dohodnutém sňatku odstěhovala na ostrov Martinik, kde žije s manželem Bernardem a třemi dětmi, když rodinnou pohodu rozčeří dopis od Sophie de Tencin. Přináší pozvání pro nejstarší dceru Claudii, aby přijela dělat společnici její vlastní dceři Melanii. A tak Claudie přijíždí do kraje matčina mládí na rocherské panství, které žije bohatým společenským životem, jehož středem je Étien, prvorozený syn Sophie a Juliena.