Černí psi - McEwan, Ian, 1948- (Světová knihovna, 2009)
Román, v němž se promítla aktuální politická situace se odehrává na evropském kontinentě v době krátce po druhé světové válce s přesahem do současnosti. Kniha -Černí psi- na půdorysu rozpadlého vztahu mladých manželů varuje před zaslepeností jakéhokoli druhu...