Adventní kletba - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2008)
Zdánlivě obyčejná návštěva hradu Krašova se změní v děsivou noční můru. Oldřich z Chlumu chce pomoci příbuzné, která se mu svěří s dávným prokletím hroznatovského rodu. Co spojuje vraždy šlechtičen a pověst o pokladu knížete Soběslava? Pátrání přivede Oldřicha a jeho pomocníky panoše Otu a velitele Diviše do řídce obydlených lesů kolem Berounky. Jejich životy visí na vlásku, kromě černého rytíře je ohrožuje i cosi tajemného. Lze vůbec objasnit záhadu starou více než jedno století? Další titul z úspěšné edice historických detektivních románů Hříšní lidé Království českého.