Kočka, která žila na vysoké noze - Braun, Lilian Jackson, 1913-2011 (Kočičí krimi, 2005)
Obytný komplex Casablanca má za sebou minulost víc než pestrou, konec však má být tristní. Hrozí demolice, a to nemůže Jim Qwilleran dopustit. Rozhodne se vrátit objektu bývalý lesk a slávu. Nastěhuje se tam i se svou siamskou rodinkou, avšak záhy zjistí, že tamní zdi nejsou prosyceny jen historií, ale i tajemstvím. A pohybuje se tam neznámý nepřítel, co ho tahá za nos a jeho kočky za chlupy?