Záliv v plamenech - Hauschild, Reinhard, 1921-2005 (Baronet, 2010)
Tento román vnáší trochu světla do událostí apokalypsy zhroucení německé obrany na baltském pobřeží Východního Pruska na jaře 1945. Německá obrana se hroutí pod údery Rudé armády a největší utrpení se snáší na nevinné, obyčejné lidi, civilisty i vojáky.