Tajemství opuštěného domu - Blyton, Enid, 1897-1968 (Albatros Media, 2010)
V dalším volném pokračování dětských detektivek se opět setkáváme s pěticí malých "pátračů". Pip, Bětka, Larry , Daisy a Špekoun se tentokrát pustí do řešení opravdu strašidelné záhady! Do Peterswoodu přijíždí synovec místního policisty, pana Goona, Ern. Je posedlý záhadami a naši přátelé pro něj vymyslí prvotřídní tajemství a pošlou ho po falešné stopě. To ale ještě sami netuší, že Ern narazí na něco skutečně tajemného. Děti se dostanou do mnoha choulostivých situací a případ opuštěného domu nakonec - jako ve správné detektivce - překvapivě vyřeší.