Peníze za všechny prachy - Hall, Alvin, 1953- (Slovart, 2009)
I peníze mají svůj příběh! Přední finanční expert Alvin Hall popisuje dětským čtenářům srozumitelným a hravým způsobem roli, kterou peníze hrají v našem životě. Děti se dozví, odkud peníze pocházejí a k čemu jsou, prozkoumají trhy a přijdou na to, jak zajistit, aby peníze pro ně pracovaly způsobem, jakým si přejí. Kniha jim odpoví také na otázku, jestli peníze utratit, uschovat, nebo naopak uložit, co je to nabídka a poptávka, vysvětlí jim základní ekonomické pojmy, jako je volný trh či globální ekonomika, a představí finančníky minulosti i miliardáře dneška. Čtenáři si spolu s knihou jistě řeknou, že objevování zákonitostí oběhu peněz nebylo nikdy tak zajímavé a zábavné!