Kámen a krev : hrdinové Juraje Červenáka - Červenák, Juraj, 1974- (Brokilon, 2010)
hlubokých lesích u Mže procitla hrůza, která měla navždy spát v útrobách staré mohyly. Pod posvátnou horou Sitno záhadně mizí kovkopové. Dva pozůstatky pohanských časů potkávají na zrádné Jantarové cestě vyslance nové víry. V hvozdech za Dněprem řádí nepředstavitelní démoni. Krveprolití v ulicích Konstantinopole se snaží objasnit český bojovník. Tlupě poturčenců někde ve slovenských horách zkříží cestu dvě dobře naostřené čepele... Černokněžník Rogan, bohatýr Ilja, kapitán Báthory, lovec Bivoj a další hrdinové z románových cyklů Juraje Červenáka se vracejí ve sbírce povídek a novel, které mapují autorovu tvorbu od devadesátých let až dodnes. Všechny texty vycházejí v upravené podobě a nechybí ani zcela nové příběhy.