Tajemství dvora Tudorovců. - Emerson, Kate, 1947- (Brána, 2010)
Jane Popyncourt cestuje jako dítě se svou matkou z Francie ke dvoru anglického krále Jindřicha VII., kde vyrůstá s královými dcerami Margaret a Mary, které učí francouzštinu. Když její matka náhle umírá, Jane, zůstává bez peněz, nemůže tedy doufat ve výhodný sňatek. Jako favoritka princezny Mary se však půvabná dívka stává středem pozornosti mladých mužů z družiny nového krále Jindřicha VIII., zažívá různé aférky a mladý král ji využívá také jako špionku.