Staré řecké báje a pověsti - Eislerová, Jana, 1942- (První čtení s poučením, 2010)
Od Prométhea přes trojskou válku až k Odysseovi! Báje ze starověkého Řecka jsou plné odvážných hrdinů, mocných bohů a hrozných netvorů. Odehrává se v nich řada bojů i slavných dobrodružství. Celkem 26 pověstí a bájí je citlivě převyprávěno tak, aby jim porozuměly i malé děti.