Převozníci - Kubátová, Táňa, 1958- (Pohodky, 2010)
První ze dvou příběhů sester Kalendových sleduje osudy o rok starší Báry od chvíle, kdy do jejího života zasáhne manželova nevěra. Těžké období, které následuje, přečkává Bára v rodičovském domě. Rodiče, sestra Jitka, bratr Honza i teta Klára zde spolu s obřím psem Hugem a papouškem Alfrédem vytvářejí ovzduší plné humoru, i když mnohdy šibeničního. Tato svérázná atmosféra pomůže Báře znovu nalézt smysl pro humor a optimistický pohled na svět.