Pohádky loďky Matyldy.Cesta za Krásným ostrovem. - Bumbová, Stanislava, 1978- (Grada, 2010)
Další dobrodružství Alfonze Kocábky a jeho kamarádů nás tentokrát na jejich plavbě Studeným mořem zavedou na Ostrov čarodějnic. Vdavekchtivé babizny zde kapitána Kocábku, Chlupa i Buráčka očarují, ti však všechny nástrahy překonají a na palubě loďky Matyldy plují hledat domov Jůlinky, víly z mořských pěn. Ta pochází z Krásného ostrova a do Studeného moře se zatoulala, když si hrála s delfíny. Copak asi naše námořníky na Krásném ostrově čeká?