Deník staré paní - Šiklová, Jiřina, 1935- (Kalich, 2010)
Oblíbená česká socioložka a publicistka napsala kdysi tento "deník" jako praktickou pomůcku pro ty, kdo se ocitají na prahu stáří, i pro ty, kteří s nimi toto období prožívají. Pro knižní vydání v Kalichu jej však podstatně přepracovala a doplnila. Do krátkých deníkových zápisků "staré paní" vtělila své bohaté zkušenosti a znalosti problémů, které toto období života nese s sebou, a v meditacích "hlavní osoby" nabídla i jejich možná pozitivní řešení. Knížka bude nepochybně povzbuzením a pomocí všem "postiženým" jednotlivcům i rodinám.