New York - Rutherfurd, Edward (BB art, 2010)
V poutavě napsaném románu líčí autor tři a půl století vývoje New Yorku od holandské kolonie Nový Amsterdam, obchodující s místními indiány, přes ovládnutí Angličany, osamostatnění Spojených států až po dnešní světovou metropoli. Jak má ve zvyku, rozvíjí na pozadí dějin města strhující i tklivé historie příslušníků několika rodin, jež jsou New Yorkem po celá pokolení spojeny, a ilustruje velké historické události osobními příběhy postav skutečných i smyšlených.