Tudorovci II. román podle druhé řady seriálu Tudorovci - Massie, Elizabeth (Brána, 2009)
Druhé pokračování Tudorovců zahrnuje období vlády krále Jindřicha VIII. od smrti kardinála Wolseyho v roce 1530 do popravy druhé Jindřichovy ženy Anny Boleynové, k níž došlo v roce 1536. Zatímco Jindřich VIII. nadbíhá svůdné Anně Boleynové a v úsilí dosáhnout rozvodu se prohlašuje hlavou nové anglikánské církve, jeho vlivní protivníci včetně sira Thomase Mora a papeže připravují spiknutí, během kterého chtějí krále svrhnout.Na pozadí historických událostí se rozvíjí neuvěřitelný příběh mocného muže, který nakonec zabil svou lásku, své svědomí a víru svého lidu.