Sluneční cesta bójských králů - Bauerová, Anna, 1929- (Šulc - Švarc, 2011)
Historický román o sluneční cestě keltských králů z území dnešních Čech do Itálie, při které se v míru a přátelství usadí s kmenem Bójů na území Etrusků, které ohrožuje římská rozpínavost. Brenos a Mogon porazí Římany v bitvě u říčky Allie a obsadí Město, ale než k tomu dojde, ve hře je velká láska i zrada třetího keltského krále Rubiose.