Kamarádi z velké dálky : povídání o dětech z různých částí světa a pohádky z jejich zemí - Drijverová, Martina, 1951- (Computer Press, 2011)
Autorka Martina Drijverová ve své knize "Kamarádi z velké dálky" přibližuje malým čtenářům život dětí z různých kulturních oblastí, ze zemí nám blízkých i vzdálených. I když tyto děti mluví jiným jazykem, oblékají se do jiných šatů a mají jinou barvu pleti, mají s námi mnoho společného. Dvaadvacet portrétů nám umožní nahlédnout do prostředí a způsobu jejich života, po portrétu vždy následuje krátká pohádka, typická pro každou z představených zemí.