Tygře, tygře : memoáry - Fragoso, Margaux, 1979- (Jota, 2011)
Malá Margaux se jednoho dne seznámí na plovárně s Peterem Curranem. Je jí sedm let, jemu jednapadesát. Peter dívenku i její matku pozve na návštěvu. Margaux je okouzlená světem exotických domácích mazlíčků, her a hraček a také nádhernou zahradou. Její duševně nemocnou matku péče o dcerku vyčerpává a je ráda, že Peter zahrnuje děvčátko pozorností a vytváří mu pohádkový svět, podobně jako Lewis Carroll skutečné Alici. Postupem času pro sebe Peter uzurpuje roli Margauxina kamaráda, otce i milence. Charismatický muž dívku zcela ovládne. Citlivé dítě s bujnou fantazií se promění v uzavřenou mladou ženu na pokraji sebevraždy. Když je Margaux dvaadvacet let, nemocný a výčitkami svědomí sužovaný šestašedesátiletý Peter se zabije. Působivý příběh vypovídá s šokující upřímností o síle vzpomínek. Naprosto mimořádná biografie přináší neúprosnou sondu do autorčiny psychiky a sděluje čtenářům - včetně rodičů a zneužitých osob - jak dokonale dokáže pedofil oběť ovládnout a připoutat k sobě.