Co Vy na to, pane Šmoldasi? : popuzené poznámky a glosy - Šmoldas, Ivo, 1955- (Nakladatelství Lidové noviny, 2011)
Když se nám ráno začne mísit do snu rádio jako bublající potok, bezpečně nás přivede do bdělého stavu jméno Ivo Šmoldas. V tu chvíli je nám totiž jasné, že se nám dostane hned na prahu dne vtipného, často ironizujícího, ale vždy mimořádně výstižného komentáře k současnému politickému či ekonomickému dění, ke každodenním jevům našeho života a ke společenským novinkám, blahodárného vstupu do celého dne.Je v něm jasná mysl, rozhled a specifický smysl pro humor této dnes všeobecně známé osobnosti - narozené v roce 1955, původem olomouckého Hanáka, postupně filologa, básníka, redaktora, epizodického nakladatele, televizního moderátora, nezávislého rozhlasového glosátora - a v soukromí permanentního krmiče koček.