Škola černé magie - Horowitz, Anthony, 1955- (BB art, 2011)
Dvanáctiletý David Eliot, sedmý syn sedmého syna, je problémový žák a s rodiči příliš nevychází. Když ho vyhodí ze školy, dostane poslední šanci - záhadnou školu Groosham Grange na jinak pustém ostrůvku u pobřeží. David se skamarádí s Jill a Jeffreym a všichni tři záhy zjistí, že je na škole něco divného. A jak by ne, když je učí mj. upír, vlkodlak a duch. A také jejich spolužáci jsou zvláštní. David však přes počáteční šok zjistí, že to s ním profesorský sbor myslí dobře a chce jen probudit jeho dřímající schopnosti.