Hvězdy : od vzniku k černé díře - Dyer, Alan, 1953- (Objevy bez hranic, 2011)
V edici Objevy bez hranic se mladí čtenáři tentokrát vydají do vesmíru. Dozvědí se, jak vznikají hvězdy, proč mají různou velikost a jak "umírají". Prozkoumají různé galaxie včetně té naší, ponoří se do mlhoviny a podívají se na explozi supernovy. Seznámí se také s tím, co lidé viděli v obrazcích na noční obloze a jaké legendy si spojovali se souhvězdími. Naučí se číst mapu hvězdné oblohy a zjistí, jak se vyvíjelo pozorování hvězd od časů Galilea a jeho prvního malého dalekohledu až po současné obří teleskopy na oběžné dráze.