... a je čas zabíjet - Grisham, John, 1955- (Knižní klub, 2005)
Román je prvotinou Johna Grishama. Zavádí nás do malého městečka na americkém jihu, kde dojde ke znásilnění desetileté holčičky. Její otec bere spravedlnost do svých rukou a oba pachatele zastřelí. Soudní proces, který následuje, rozvíří klidnou hladinu života v městečku, probudí staré zášti a rozdělí obyvatele na dva protichůdné tábory.