Tajný výlet za svatým Jakubem : na vysokém kole z Hradce Králové do Santiaga de Compostela - Burkert, Ivan, 1963- (Flétna, 2011)
Kniha Tajný výlet za svatým Jakubem je pozoruhodným zpracováním neobyčejné cesty Ivana Burkerta z Hradce Králové do Santiaga de Compostela ve Španělsku. Jde o stále známější téma Svatojakubské poutní cesty, která je celoevropským fenoménem již od středověku. Patrně nikdo ji však dosud neabsolvoval na vysokém kole (velocipedu) a to přes nejvyšší alpské průsmyky, známé z těch "nejbrutálnějších" etap Tour de France. Kniha je kombinací autentického přepisu Ivanova "šťavnatého"cestovního deníku, který psal každý den v noci, po absolvování 100 - 170 km v sedle, a obrazové publikace s velkým množstvím překrásných fotek evropské krajiny a památek od Karlštejna přes Carcassonne, Avignon, Lurdy či Burgos až po Santiago de Compostela, nebo známý "Konec světa" na západním výběžku Pyrenejského poloostrova.