Příčina smrti - Cornwell, Patricia Daniels, 1956- (Knižní klub, 2011)
Už jsou to téměř tři roky, co se v okolí Richmondu začaly ztráce t mladé milenecké dvojice - jejich těla byla objevena až po několi ka týdnech, hluboko v lesích, a skončila na pitevním stole doktork y Kay Scarpettové - ta však nedokáže určit, jak tito lidé zemřeli. Čtvrtý nevyřešený případ mění celou situaci v noční můru - stejný m způsobem právě zmizela i Debora Harveyová, dcera vysoce postaven é a všeobecně známé osobnosti. Pat Harveyová je ochotná udělat cok oli, aby dceru zachránila, a když se jí to nedaří, obviní Kay z ne schopnosti a vystaví ji útokům médií. Navíc Kay postupem času zjiš ťuje, že jí členové vyšetřovacího týmu lžou a podsouvají jí falešn é stopy. Nezbude jí než pustit se do pátrání na vlastní pěst