Mise Přežít. - Grylls, Bear, 1974- (Beletrie pro děti a mládež, 2012)
Beck Granger odjíždí na prázdninový výlet do Kolumbie. Jeho strýc, povoláním antropolog, ho vzal na návštěvu dona Rafaela de Castilla, potomka věhlasného cestovatele, který tvrdil, že objevil dávno ztracené Zlaté město. Bohužel si své tajemství vzal s sebou do hrobu, kde spočívalo až donedávna. Beckův strýc a don Rafael vědí, kde město hledat, ale než ho stačí najít, oba jsou uneseni ...