Věra Čáslavská : život na Olympu - Kosatík, Pavel, 1962- (Mladá fronta, 2012)
Autorizovaný životopis zachycuje vůbec poprvé uceleně a plasticky celou dosavadní životní dráhu jedné z nejvýznamnějších českých žen nové doby.