Finklerovská otázka - Jacobson, Howard, 1942- (Světová knihovna, 2012)
Humoristický román ze současné Británie se dotýká ožehavé problematiky antisemitismu a antisionismu i záležitostí obecně lidských - přátelství, partnerství, kariéry, víry a konečně i života a smrti. Autor za něj získal r. 2010 Bookerovu cenu.