Lačnost - Jelinek, Elfriede, 1946- (Nobelova cena, 2006)
Venkovský četník Kurt Janisch, pohledný a zdánlivě dobrosrdečný muž a spořádaný manžel, je posedlý chorobnou touhou po ženách a především po nemovitostech. Jednou z jeho obětí se stává i žena ve středních letech, která se přestěhovala z města na venkov. Setkání s četníkem ji zcela promění, stane se na něm sexuálně závislou. Janischovy nadějné vyhlídky ale náhle ohrozí mladá dívka Gabi, která muži také propadne. Cítí, že prozrazením románku s Gabi může přijít o vysněný majtek své stárnoucí milenky, a proto se rozhodne dívky zbavit.