Tulák Zrzek / přeložila Květa Palowská ; ilustrace Sophy Williams - Webb, Holly (Nava, 2011)
Róza ráda navštěvuje toulavé kočky, které žijí na statku nedaleko babiččina domu. Oblíbí si malého kocourka, a protože má rezavý kožíšek, začne mu říkat Zrzek.Zrzek je zpočátku velmi bázlivý, ale pomalu se učí Róze důvěřovat. Pak ale majitelka statek prodá a na pozemku nastane čilý stavební ruch. Kocourek dostane strach - ostatní kočky zmizely a on zůstal sám.