Mrtvá v knihovně - Christie, Agatha, 1890-1976 (Agatha Christie, 2009)
V knihovně ctihodného sídla plukovníka Bantryho byla nalezena mrtvá krásná blondýna. Před pomluvami se brání paní Bantryová povoláním své přítelkyně slečny Marplové na pomoc. Současně se slečnou Marplovou pátrá po vrahovi i policie...