Školačka Kristýnka - Rožnovská, Lenka, 1972- (Čtení pro prvňáčky, 2012)
Hlavní hrdinkou výtvarně velmi atraktivní knihy je šestiletá Kristýnka, která půjde po prázdninách do školy. Kristýnka má o škole své představy. Avšak ne vždy se tyto představy shodují se školním řádem. Náhoda, nepozornost či špetka smůly jsou kořením jejího života. Ale Kristýnka se nevzdává. Dál se snaží být hodnou žákyní a dobrou sousedkou paní Klemšové, chovatelce líného kocoura Mansura. A že se při čtení Kristýnčiných školních patálií budete smát, o tom není pochyb. Kniha je určena dětem od šesti let, ale může zaujmout i děti předškolního věku.