100 zajímavostí ze staré Šumavy. od Nýrska do Prachatic - Fencl, Pavel (Starý most, 2012)
Už třetí volné pokračování oblíbené série. Kolektiv autorů shromáždil další stovku na sebe nenavazujících perliček, událostí, postaviček, kuriozit či prvenství. Opět bohatě doplněno dobovými fotografiemi ze sbírek šumavských muzeí i současnými snímky.