Rozum a cit ; Jane Austenová - Tavner, Gill (Klasické příběhy, 2013)
Klasika světové literatury převyprávěná pro mladé čtenáře. Marianne hledá muže, který by byl stejně temperamentní jako ona; Elinor je zamilovaná do kultivovaného, uhlazeného Edwarda Ferrarse. Jejich mladší sestra Margaret sleduje všechny radosti i strasti, kterými Elinor a Marianne procházejí. Je Marianne příliš vřelá, nebo Elinor příliš chladná? Čí příklad by měla Margaret následovat?