Ludvík Milovaný. - Plaidy, Jean, 1906-1993 (Baronet, 2013)
Francie dychtivě očekává den, kdy mladý král, Ludvík XV., dosáhne zletilosti a vymaní se z područí svých ministrů. Země doufá, že Ludvík vrátí Francii slávu a blahobyt. Jeho však příliš brzy vzrušuje lov a hazardní hry, než aby si všímal boje o moc, který probíhá na jeho vlastním dvoře, a nejeví o vládu zájem. Brzy okusí smyslná potěšení, která mu nabízí řada dychtivých milenek, od něžných krásek až po slavnou markýzu de Pompadour.