Zázračný Josef, neboli, Život je dobrodružství - Waltari, Mika, 1908-1979 (Euromedia Group-Knižní klub, 2008)
Nenáročná oddechová novela, situovaná do prostředí finské zlaté mládeže ve třicátých letech 20. století, vtipně a s chápavou nadsázkou popisuje neobvyklou milostnou romanci bohaté dívky a nekonvenčního mladého vědce. Romantický příběh o nalezení štěstí. Dívka ze zámožné rodiny se setká s chudým studentem psychologie a její život nabere nečekaný spád...