Základy moderní kaprařiny - Krus, Jiří (Příroda, 2013)
Základy moderní kaprařiny jsou podrobným průvodcem pro každého, kdo se zajímá o lov kaprů. Čtenáři mají jedinečnou možnost získat nespočet důležitých informací, které jim pomohou při lovu naší národní ryby. V knize se dozvíte řadu informací o biologii a chování kapra, o jeho lovu pomocí nejmodernějších technik a o revíru, jenž je vyhlášen kapitálními jedinci. Nechybí ani kapitoly popisující praxi u vody, s jejichž pomocí snadněji pochopíte náročný lov této nádherné ryby.