Žil jsem jako kniha - Tashjian, Janet, 1956- (Albatros Media, 2013)
Léto je konečně tady a Darek už se nemůže dočkat, až bude házet pytlíky s vodou na pošťácké auto, lézt po střeše garáže, zkrátka vyvádět všechno možné. Jenže když se jej rodiče rozhodnou poslat na Vzdělávací tábor, všechny jeho sny se rozplynou. Darek navíc nenávidí čtení a knížky. Ale na táboře ho nečeká zdaleka jen otrava. Najde si nové kamarády, zažije spoustu dobrodružství a dokonce odhalí i jedno hrozivé rodinné tajemství.