Faust. - Goethe, Johann Wolfgang von, 1749-1832 (D, 2013)
Jedno z největších děl světové literatury vychází ve skvělém, dnes již klasickém překladu vynikajícího českého překladatele, literárního historika a básníka Otokara Fischera. Filozofické drama, jež využívá staré báje o úmluvě člověka s ďáblem, v níž člověk za cenu ztráty spasení touží poznat taje přírody a prožít nejvyšší štěstí a plný život. Faust ztělesňuje drama základních otázek, s nimiž život člověka konfrontuje od nejstarších dob do současnosti: hledání smyslu existence, touhy po lásce a poznání a především po tom, co přesahuje lidskou smrtelnost.