Jiří Bartoška : ženy, filmy, cigára-- - Brdička, Jan (Čas, 2013)
Jiří Bartoška je jedna z největších osobností českého divadelního i filmového herectví a jeho osobnost je stejně pestrá, zemitá a vášnivá jako charaktery postav, které sehrálprostřednictvím této knihy do jeho života, který připomíná mnohé, jen ne kariéru s klapkami na očích. Nahlédněte do života osobnosti, která možná stárne fyzicky, ale uvnitř je stále tím třicetiletým "ranařem", jenž prožívá každý den tak, jako by měl být jeho poslední.